Soccercontrol | Vragen
16124
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16124,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Vragen

Veel gestelde vragen

Hoe bestel ik Soccer Control?
Bovenin het menu van de website vindt je de bestelknop. Klik hierop en je wordt stap voor stap door het bestelproces geleid. Alle relevante informatie rondom het starten met SOCCERCONTROL kun je hier vinden. En is iets niet duidelijk? Onderaan in de bestelmodule kun je direct online je vraag stellen.
Zijn de prijzen op deze website excl. btw?
Alle prijzen die op deze website worden genoemd zijn in euro’s en exclusief 21% BTW.
Worden rustende leden ook in rekening gebracht?
De kosten voor Soccercontrol bedragen € 1 per lid per jaar met een minimum van € 350 per jaar en eenmalige opstartkosten van € 250 ex. btw.
Met ‘lid’ bedoelen wij elk spelend en niet-spelend lid van je vereniging.
Kunnen wij de website ook aanpassen?
Deels ja. De menustructuur kun je geheel zelf samenstellen. Echter: Soccercontrol heeft als doel om een vereniging en haar vrijwilligers te ontzorgen. De focus moet daarom liggen in het beheren van inhoud. Vormgeving of technische aspecten willen we juist uit handen nemen. Vandaar dat we hebben gekozen voor een eenduidige en vaste standaard. Ander voordeel is dat wij bij een standaard veel beter ondersteuning kunnen bieden. Bij een systeem dat voorzien is van veel variatie en veel klantspecifieke oplossingen is dat aanzienlijk lastiger.
Is de website responsive?
Uiteraard. De website is geheel responsive en past zich dus aan andere schermafmetingen aan.
Hoe en door wie wordt het systeem beheerd?
Via het Controlpanel op my.soccercontrol.nl is het systeem makkelijk te bedienen. Alle functies kunnen hier worden aangestuurd. Het systeem is zo ontworpen dat de gebruiker geen uitgebreide kennis van een CMS-systeem hoeft te hebben, kennis van tekstverwerking is voldoende. De vereniging kiest een gebruiker die als hoofdgebruiker het systeem inricht al dan niet met behulp van andere vrijwilligers. De hoofdgebruiker is vaak de webmaster van een vereniging.
Waar bestaat de support uit?
Het online hulpcenter van SOCCERCONTROL is de basis voor het gratis support. Daar vindt je video-tutorials waarin duidelijk elke functie wordt uitgelegd. En als je vragen hebt worden deze snel en vakkundig beantwoord via de antwoord box.
Kan ik KNVB-data automatisch verwerken?
Ja dat kan. SOCCERCONTROL biedt koppelingen met Sportlink’s club.dataservice aan.
Het automatisch importeren van data van club.dataservice zijn onderdeel van het Soccercontrol-abonnement en kosten niets extra.
De kosten voor club.dataservice vallen buiten het SOCCERCONTROL-abonnement.
Kan ik Sportlink koppelen?
Ja dat kan. SOCCERCONTROL biedt een koppeling met Sportlink op twee manieren: Handmatig en automatisch.

Handmatig via bestanden die je uit Sportlink kunt exporteren en vervolgens in Soccercontrol handmatig importeren.

Automatisch via een koppeling met Sportlink’s club.dataservice.
Dit verdient onze voorkeur en ontzorgt de vereniging aanzienlijk.

Voor het gebruik van club.dataservice heb je een abonnement nodig.
De kosten voor club.dataservice vallen buiten het SOCCERCONTROL-abonnement.

Waar wordt de website gehost?
De website wordt op onze servers gehost. Een private cloud van 5GB voor Webhosting is onderdeel van het SOCCERCONTROL abonnement.
Kan ik mijn mail ook via SOCCERCONTROL hosten?
Mailhosting, het beheren van je mail accounts en ondersteuning bij het aanmaken van accounts, behoort niet tot de leveromvang van Soccercontrol.
Mailhosting kan als aanvullende dienst tegen een meerprijs van € 130,00 per jaar bij ons besteld worden.
Je kunt tot 20 mail accounts door ons laten beheren. De totale mailhosting bedraagt 5GB.
Is het Intranet beveiligd?
Ja. De toegang tot de Intranet omgeving kan alleen via een login. De hoofdgebruiker van de vereniging kan gebruikers toegang verlenen tot het Intranet.
Kan ik in het intranet groepen aanmaken?
Ja. In de Intranet-omgeving kunnen groepen worden aangemaakt voor bestuur, commissies, werkgroepen, enz. Elke gebruiker kan aan een groep toegewezen worden.
Is webhosting onderdeel van SOCCERCONTROL?
Ja. Een private cloud van 5GB voor Webhosting is onderdeel van het SOCCERCONTROL-abonnement.
Moet ik updates extra vergoeden?
Nee. Het abonnement is inclusief regelmatige updates én upgrades.
Is de website geschikt voor mobiele toestellen?
Ja. Het webdesign is responsive wat betekent dat deze zich aanpast aan de grootte van het scherm waarop deze wordt vertoond. Daarnaast is er een app beschikbaar voor de vereniging. Deze app is onderdeel van het abonnement.
Moet ik mijn domein bij SOCCERCONTROL registreren?
Dit moet niet maar het kan wel. Het is vanuit technisch oogpunt beter om alles bij één partij onder te brengen. De kosten voor domeinbeheer/ registratie zijn niet in de prijs inbegrepen. De kosten voor een .nl-domein bedragen per jaar € 24,00 ex. btw. Mocht je hiervoor willen kiezen, dan zullen wij enkele dagen voordat de nieuwe website wordt gelanceerd, de verhuiscode van de huidige provider willen ontvangen.
Kunnen we onze eigen website behouden?
Natuurlijk kan dat. Wel is dan een speciale koppelingen nodig die wij moeten aanmaken. Neem contact met ons op voor mogelijkheden en kosten.
Hoe krijg ik verenigingsnieuws op mijn tv-scherm?
Heel eenvoudig. Door gewoon de meegeleverde decoder aan het TV aan te sluiten en met het internet te verbinden. Ervan uitgaande dat je een afspeellijst via het controlpanel hebt aangemaakt zou de uitzending dan op het scherm te zien moeten zijn. Eén decoder is onderdeel van het SOCCERCONTROL-basisabonnement.
Wil je meer dan één scherm gebruiken? Bestel dan extra decoders!
Kan ik ook mijn eigen PC gebruiken ipv een decoder?
Nee dat is niet mogelijk. De decoder(s) die wij leveren zijn speciaal ontwikkeld voor SOCCERCONTROL. Trouwens: Eén decoder is onderdeel van het SOCCERCONTROL-basisabonnement.
Kan ik meerdere schermen aan één decoder koppelen?
Ja. In principe is dat mogelijk. Je kunt gebruik maken van een splitter om het beeld dat de decoder ontvangt te delen met andere schermen. Het nadeel is echter dat de aanschaf van een splitter en de nodige bekabeling van het beeldsignaal hoger zal uitvallen dan de aanschaf van een extra decoder. Extra decoders bieden daarnaast het voordeel dat je op elk scherm individuele uitzendingen kunt tonen.
Wat gebeurt er nadat ik de bestelling heb afgerond?

Nadat je de bestelling hebt doorgevoerd en het abonnement hebt voldaan zenden we jou de bestelde decoder(s) en de inloggegevens toe. Nadat je via het controlpanel bent ingelogd wordt je verder geholpen in het opstarten van SOCCERCONTROL voor jouw vereniging.

Wij maken ondertussen het systeem gereed. Natuurlijk kunnen we van jou en jouw vereniging niet verwachten om direct alles te (willen) voeden met informatie.

Vandaar dat we de implementatie van SOCCERCONTROL in fases stapsgewijs zullen uitvoeren en begeleiden.

Allereerst zorgen we ervoor dat de website klaarstaat zodat jij daarmee aan de slag kunt.

Vervolgens activeren wij de tv-scherm(en) en bijbehorende decoder(s) zodat je de TV-uitzendingen kunt samenstellen.

Daarna activeren wij de app, de social-mediakanalen en de mogelijkheid om nieuwsbrieven samen te stellen en te versturen.

Last but not least krijg je de beschikking over het Intranetplatform waarmee je voor bestuur, commissies en werkgroepen elk een eigen omgeving kan aanmaken en beheren.

Elke stap stemmen we met elkaar af. Jij geeft aan wanneer we de volgende fase mogen activeren.

Ontvang je met de app ook pushberichten op je mobiel?
Ja. De app kan pushnotificaties ontvangen.
Waar kan ik de app downloaden?
De app kan via de app store van Apple (iphones/ipads) of via de Google play store (Galaxy phones & tablets) gedownload en geïnstalleerd worden. De app zal in deze stores onder de naam van jouw vereniging beschikbaar zijn.
Is mijn vereniging goed herkenbaar vwb vormgeving?
De vormgeving van de website, het tv-kanaal, intranet en de app wordt geheel aangepast aan de huisstijl van je vereniging.
Wat heb ik nodig om SOCCERCONTROL te draaien?

SOCCERCONTROL wordt lokaal ondersteund door een krachtige mediaspeler, de decoder. Deze decoder staat via internet in verbinding met ons systeem.
Voor het aansturen van SOCCERCONTROL heb je een internetaansluiting en een computer met de meest actuele versie van Chrome nodig.
Deze browser kun je gratis via het internet downloaden.

Om het TV-kanaal te kunnen draaien heb je een monitor/tv nodig met een HDMI aansluiting en een goede, bekabelde internetaansluiting (ethernet).

Kan ik draadloos internet gebruiken?
SOCCERCONTROL kan draadloos (via wifi) draaien, maar wij adviseren om de decoder met een ethernetkabel met het internet te verbinden om een meer stabiele en snelle verbinding te garanderen.

Kan ik SOCCERCONTROL direct gebruiken?
Wat zijn de kosten voor SOCCERCONTROL?
De kosten voor gebruik van SOCCERCONTROL zijn afhankelijk van het totaal aantal
leden van je vereniging. De kosten zijn € 1,- per betalend lid met een basisprijs van € 350,- per jaar. Voor het inregelen van het systeem zijn er setupkosten van € 250.

Daarnaast zijn er add-on’s die aanvullend kunnen worden bijbesteld. Zoals bijvoorbeeld de toernooi manager.